Menü

Rotary-Rotarlı Komprasör

bu kompresörler tüm bu faydaları nasıl bir araya getirebilir? bu sorunun cevabı, onlara adını veren ustaca tasarlanmış döner vida teknolojisinde yatmaktadır. döner vidalı hava kompresörlerinin çalışma prensibine pozitif yer değiştirme denir. zekice olduğu kadar basittir de. “rotor” adı verilen iki birbirine geçen sarmal vidayı kullanarak havayı sıkıştırırlar. kuru çalışan döner vidalı kompresörlerde zamanlama dişlileri, erkek ve dişi rotorların hassas bir hizalamayı korumasını garanti eder. yağla doldurulmuş döner vidalı hava kompresörlerinde, tahrik eden ve tahrik edilen rotorlar arasındaki boşluğu doldurmak için yağlama yağı kullanılır. bu, hidrolik bir conta oluşturur ve mekanik enerjinin iki rotor arasında aktarılmasına olanak tanır

  • kayış tahrikli : bu vidalı kompresör sağlam olmasının yanı sıra kurulumu ve bakımı da kolaydır. ayrıca ilk yatırım maliyeti en düşük olanıdır. bu kombinasyon, uzman personelin bulunmadığı her türlü küçük operasyon için mükemmel bir seçimdir.
  • dişli tahrikleri : dişli tahriki bu kompresörü daha sessiz hale getirir. yatırım maliyeti daha yüksek olmakla birlikte enerji verimliliği daha yüksektir. bu nedenle, eğer kompresör çok kullanılırsa, bu durum zamanla kendini amorti edecektir.
  • doğrudan tahrik : bu, döner vidalı kompresör teknolojisinin zirvesidir. yenilikçi doğrudan tahrik, eşsiz verimlilik ve performans sunar. düşük enerji tüketimi nedeniyle bu kompresör, yüksek ilk yatırım maliyetini hızlı bir şekilde telafi edecektir. bu noktadan sonra tasarruflar artmaya devam edecek. ayrıca üçü arasında en sessiz olanıdır.

rotary kompresörler, soğutma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılan verimli ve esnek bir kompresör çeşididir. gazı sıkıştırmak için dönen bir rotor ve sürgülü vantil kullanarak çalışır. bu tip kompresörlerin düşük gürültü seviyeleri ve enerji verimliliği avantajlarıyla ön plana çıkar.

Enerji Verimliliği

rotary kompresörler, düşük enerji tüketimi ve yüksek performansları sayesinde enerji verimliliği açısından avantaj sağlar. bu özellik, enerji maliyetlerini düşürmeye yardımcı olur ve çevreye olumlu katkıda bulunur.

Düşük Gürültü Ve Titreşim

geleneksel pistonlu kompresörlerle karşılaştırıldığında, rotary kompresörler daha düşük gürültü ve titreşim seviyelerine sahiptir. bu özellik, konforlu ve sessiz çalışma ortamları için önemli bir avantaj sağlar.

Hızlı Yanıt Ve Esneklik

rotary kompresörler, hızlı yanıt verme yeteneğine sahip olduğu için değişken yükler ve sıcaklık koşullarında esnek çalışma sağlar. bu özellik, soğutma ve iklimlendirme sistemlerinin performansını ve verimliliğini artırır.

Uzun Ömürlü Ve Bakım Dostu

rotary kompresörler, az sayıda hareketli parçaya sahip olduğu için daha az mekanik aşınma ve uzun servis ömrü sunar. ayrıca, düşük bakım gereksinimleri işletme maliyetlerini azaltır.

çift rotary

iki kademeli: ilk piston havayı daha küçük bir silindire taşımadan önce sıkıştırır, burada başka bir piston daha fazla sıkıştırır. bu tasarım kompresörün daha yüksek basınçlar üretmesini sağlar.